lauantai 1. elokuuta 2015

Laivalla baariin

Ehdotin Maikulle viime perjantaina, että lähdetäänkö illalla baariin, kun varustamon polkupyörätkin ovat taas kunnossa. Maikku piti suunnitelmaa hyvänä, mutta Kalle ihmetteli siitä kuultuaan, miksi ihmeessä baariin pitäisi pyörillä lähteä, kun meillä kerran on höyrylaivakin. Isäkin on kuulemma useaan otteeseen laskeskellut, että on halvempaa lähteä laivalla kaupunkiin kuin ajella taksilla. Ei muuta kuin  konemestarin hankintaan ja halonottoon siis!Konemestariksi saatiin Mannisen Mikko ja kansimiehistöönkin vahvistusta, kun Juha S. saapui laivalle. Tunnelma alkoi olla kuin vanhoina hyvinä aikoina, kun lähdettiin kohti kaupungin huvituksia, ja aivan ytimeen sitten päädyttiinkin.

Kaupunkien rannassa yöpymisessä on puolensa ja puolensa. Laiva vetää väkeä magneetin lailla, mikä on tietysti mukavaa, mutta kieltämättä siihen liittyy omat haastensakin :-D Ja mitä pidemmälle ilta ehtii, sen yllättävämpiin tilanteisiin helposti päädytään.

Koska lauantaina oli yksi kesän harvoja todella lämpimän kesäisiä päiviä, päätettiin kylille jäädä vielä toiseksikin yöksi. Lapset nauttivat, kun saattoivat kipaista tämän tästä jätskikiskalle tai muuten torille pyörimään, ja rattoisasti se kului aikuistenkin päivä - osalla toisilla laivoilla töissä, osalla omalla laivalla puuhastellen.Ravistuneet kirjaimet saivat uutta maalia pintaansa.
Munakoisot paistumassa Burani Bonjonia varten.
Iltaisin ja öisin alkaa olla jo aikamoisen pimeää. Ilmassa alkaa vähitellen olla loppukesän tuntua. Satama hiljeni satamaravintola Waahdon sulkeuduttua, mutta aamuyöstä oli tarvittu kuulemma myös korvatulppia :-D Itselläni on onneksi hyvät unenlahjat.Sunnuntai valkeni harmaana ja sateisena, ja iltapäivällä palasimme takaisin Laitaatsiltaan. Mutta ei iloittelu suinkaan vielä siihen loppunut, vaan illalla menimme vielä Olavinlinnaan Sonata Arctican keikalle. Bändin jätkiä nähtiin muuten aiemmin päivällä myös Puhoiksen kannella ja konehuoneessa. Sitä ei kuulkaa siis tiedä, mitä ensi kesäksi keksitään. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti