maanantai 17. elokuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä

Tai oikeastaanhan se kesä vasta alkoi, suurin piirtein samaan aikaan töiden kanssa. Onneksi on viikonloput. Sopivasti viime viikonloppuna oli Puhoiksella myös katsastuksen viimeinen vaihe eli käyttökatsastus, jossa tarkastetaan, että varoventtiilit toimivat. Ja toimivathan ne. Eläköön! Laiva on nyt katsastettu! Kiitos ja kumarrus Kalle!

Samoilla höyryillä lähdettiin sitten viikonlopun viettoon höyrypursiseuran tukikohtaan Laukansaareen. Suurin osa miehistöstä saapui laivaan perjantai-illan mittaan, ja illalla tietysti saunottiin pitkän kaavan mukaan ja nautittiin elokuun tähtitaivaasta. Samalla viriteltiin kokeeksi Granitista hankittu valosarja kannelle. Kovasti pohdin, ovatko valot liioittelua, mutta ovathan ne ihanat! Taika piilee viidentoista watin hehkulampuissa, jotka luovat lapsuusaikojen sirkustunnelman, kuten Kalle asian osuvasti kiteytti. Luulenpa, että valot jäävät hyvinkin käyttöön  luomaan tunnelmaa loppukesän ja syksyn pimeisiin iltoihin ja öihin.Matkaan lähdettiin lauantaina aamupäivällä ja ensin pistäydyttiin kaupungin rannassa tyhjentämässä septitankki ja ottamassa vettä. Lähtiessä tehtiin pieni saitsari kaupungin yläpuolelle ja otettiin ehkä biljoonannet linnakuvat.Myös S/S Oberon oli liikenteessä.Matkalla oli paikoitellen kova tuuli, mutta perillä Laukansaaressa sää oli mitä ihanin - kuten tavallista. Koska varustamossa pyritään perinteiden vaalimisen lisäksi seuraamaan myös aikaa, miehistö iloitteli muun muassa suppaamalla. Lapsille viikonloppu oli varsinainen riemuloma. Vesileikkien ohella loputtomasti iloa tuntui olevan Laukansaaren lampaista, jotka näyttävätkin olevan tänä kesänä erityisen seurallisia. MuikunperkaustalkootPäällikkö vakavana velvollisuuksien äärellä :)
Illalla saunottiin Laukansaaren ihanista ihanimmassa rantasaunassa ja syötiin savumuikkuja sun muita kalaherkkuja. Myös sunnuntai valkeni aurinkoisena ja suppailu jatkui. Ahkera Juha paikkasi ja paikkamaalasi kappia ja korjasi salongin luukkua. Koska meistä monella hieman painoi päälle töihin ja opiskeluihin paluu, kotimatkalle lähdettiin sunnuntaina jo puolilta päivin. Laitaatsiltaan palattiin hieman haikein mielin mutta ennen muuta ihanasta viikonlopusta onnellisina. On aina yhtä hämmästyttävää, miten nopeasti ja täydellisesti arkihuolet ja työasiat laivalla unohtuvat.Varustamo kiittää jälleen kerran erinomaista miehistöä. Ei muuta kuin seuraavaa purjehdusta suunnittelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti